ΒΙΑΝ ΔΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΜΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΝ ΟΤΑΝ ΑΝΕΥ ΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΜΗ ΔYΝΑΤΟΝ Ή ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ
ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗΝ ΗΣYΧΙΑΝ ΔΕ ΑΓΟΝΤΑ ΕΥΧΕΣΘΑΙ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΑΥΤΩ ΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΛΕΙ

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ουάου! Τούμπανο φάση!

Το ουάου ( ή μάλλον το wow!) του Γιάνη Βαρουφάκη είναι η μεγάλη μαγκιά της pop κουλτούρας, την οποία ο μεγάλος showman εγκατέστησε στο κέντρο της πολιτικής επικοινωνίας, με την οποία πορεύεται η νέα μας κυβέρνηση. 

Η ρεμπέτικη θυμοσοφία  του Αλέκου Φλαμπουράρη, η λαϊκή ρητορική του Πάνου Σκουρλέτη, ο εισαγγελικός οίστρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ακόμη και το χαμόγελο της δήθεν αθωότητας  του Αλέξη Τσίπρα, κινούνται στην περιφέρεια.

Μήπως όμως είναι το wow  ο κωδικός στρατηγικής του Γιάνη;

Όπως το είπε στη Κρήτη: Διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας να διαπραγματευτούμε!

Το λέει η θεωρία των παιγνίων. Αφού οι δανειστές δεν δέχονται μια win-win situation, εμείς που ως τώρα κάναμε την ανάγκη μας φιλότιμο, δεν θα τους παραδοθούμε σε μια min max ισορροπία όπως περιμένουν, θα τους διαλύσουμε σε μια lose-lose situation.
.
Game over – Start new game! (μπορούμε και να σηκώσουμε το μεσαίο δάχτυλο).

Καθώς πλησιάζει η ώρα της αλήθειας και της αποκάλυψης, ή ώρα της ρήξης που θα θέσει τη χώρα σε περιδίνηση, πλησιάζει και η ώρα του μεγάλου Ουάου! Μιλάμε για τούμπανο φάση, για super duper wow! 

Ούτως ή άλλος το παιχνίδι που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσουμε ως εδώ, είναι το blame game! Ναι αυτοί, οι εγκληματίες του Διστόμου, αυτοί που έχουνε τη Siemens, αυτοί θέλουν να μας κόψουν τους μισθούς, τις συντάξεις, το ΕΚΑΣ και το ρεύμα της ΔΕΗ!

Στην ουρά της φάσης, της γης οι κολασμένοι και οι κάθε πίκρας ψεκασμένοι, καλούνται στ’ άρματα για τον υπέρ πάντων αγώνα, υπέρ βωμών και εστιών! Αν τολμάνε, μολών λαβέ!  Η Παναγιά μαζί μας! Venceremos! Ουάου!

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος πρόβλεψε πως χωρίς συμφωνία θα σαπίσουμε εντός του Ευρώ το καλοκαίρι. Λάθος! Εντός του καλοκαιριού θα εγκαθιδρυθεί το Νέο Καθεστώς με ένα αφήγημα για πολλά ουάου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: